Термография на хладилни камери

Термография на хладилни камери

Термографското заснемане на хладилни камери ви дават поглед върху проблеми в конструкцията и изолацията с високи загуби на енергия

Видове термография на технически съоръжения които предлагаме:

freezerroom2

Какво получавате ?

С помощта на термографската диагностика на хладилни камери вие ще получите без прекъсване на работата на съоръжението  поглед върху  проблеми в конструкцията и изолацията с високи загуби на енергия и състоянието на уплътнения на вратите.

След термографското обследване ще разполагате с надеждна информация за:

  • състоянието на топлоизолацията и проблемните участъци с по-ниско термично съпротивление,
  • състоянието на уплътненията на вратите и проблемните зони с повишена ексфилтрация на въздух от вътрешния обем,
  • наличието на външни източници на топлина, влияещи върху топлинното натоварване на ограждащите елементи.
Thermal-image-1b_large
24g225ui4f7wjqe

Избирайки услугата Термография на хладилни камери от фирма Хидера вие ще получите:

  • Професионално заснемане с термокамера FLIR серия Т с висока резолюция и термочуствителност
  • Подробен доклад от извършеното заснемане с включени инфрачервени и дигитални снимки
  • Съвети за отстраняването на проблемните зони

Обадете се за безплатна консултация

Оставете вашите грижи на нас

Термографска диагностика

Какво представлява термографията:>

Технически погледнато, инфрачервеното лъчение е електромагнитно излъчване, която дължина на вълната е по-голямо от тази на видимата светлина. В най-познатия си вид тя е излъчена топлина, която може да се усети от кожата ни, но все още не може да бъде видяна от очите ни.
Всички обекти излъчват инфрачервено лъчение. Интензитетът на излъчваното лъчение зависи от два фактора, температурата на обекта и способността му за излъчване.
Има физически закон, който казва, че цялата материя, която има температура над абсолютна нула, т.е. минус 273 ° C, излъчва топлина. Топлинното излъчване е синоним на инфрачервено лъчение. Колкото по-горещ е обектът, толкова по-интензивно е излъчването.

Въпреки това, за температури под около 500 ° C не можем да видим топлината и тук идва термографията. Термографската камерата може да „вижда“ топлината при много по-ниски температури от човешкото око. Инфрачервената камера преобразува инфрачервеното лъчение в състояние, което е видимо за нас. Така можем да виждаме и измерваме температурата на обектите.

термографско обследванеХладилно пространство и обвивка
Въпреки че самото пространство няма механични части или оборудване, то не трябва да се игнорира. Корпусът на охладителя или фризера трябва да се проверява редовно за течове и хлабава изолация. Течове и други празнини в обвивката могат да доведат до натрупване на излишна влага, което може да причини още по-големи проблеми. Вратата също е ключов компонент на охладителя. Вратите трябва да бъдат запечатани правилно, за да се елиминира проникването на въздух, което увеличава натоварването на охлаждането и може да причини натрупване на влага в пространството и върху изпарителя. Натрупването на замръзване на самата врата е често срещано явление, когато нагревателят на вратата се повреди и има тенденция или да замръзне вратата, или да я предпази от затваряне. Трябва да се внимава и при поставянето на предмети вътре в пространството. Ако пространството е пренаселено с предмети или предмети са поставени пред вентилаторите на изпарителя,

Ние от фирма Хидера ЕООД се ангажираме да ви предоставим най-добрата услуга за проверка на хладилна камера.

Адрес

гр. Пловдив  (без постоянен адрес поради спецификата на работа, обследвания се правят след предварителна уговорка на посочения от клиента адрес)

E-mail

office@hidera.net

Телефон

Работно време

10:00 до 17:00 часа

Неделя - Почивен ден