Отпушване на канали в Пловдив и региона

Отпушване на канали

Отпушване на канализационни тръби с професионална техника

Причините за запушените канали могат да бъдат много, обикновено, когато това се случи се опитвате да разрешите проблема с подръчни материали (прахчета, гелове, пружини от местния магазин), но понякога това е невъзможно без специализирана техника която да отпуши тръбите трайно и безопасно.
Фирма Хидера разполага с най новото оборудване на пазара което е в момента на пазара за да можем да се справим и с най упоритите запушвания.

С каква техника разполагаме:
- Спирала със сърцевина с диаметър 6мм и дължина 7.5м Ridgid power spin за тръби от ф20 до ф40мм
- Машина Ridgid K-45 със спирала 10мм с вътрешна сърцевина от неръждаема стомана с дължина 8м за тръби от ф30 до ф80мм
- Машина Rems Cobra 22 със спирали 16мм - 12м дължина за тръби от ф50 до ф110 и спирала 22мм с дължина 22.5м за тръби от ф110 до ф150мм
- FlexShaft валове 6, 8 и 10мм за тръби от ф40 до ф150мм с дължина от 5 до 15м за ефективно почистване на тръбите от стена до стена.
- Спирала за отпушване на тоалетни 1м
- Уред за отпушване на тръби с въздух под налягане
- Rems Pull-Push за отпушване на тоалетни
- Rothenberger RoPump за отпушване на мивки
- Камера за канали Ridgid SeeSnake Micro Drain с кабел 30м за тръби от ф40 до ф110мм

Машинно отпушване на канали в Пловдив цени:

  • Отпушване на мивка - 80лв
  • Отпушване на сифони- 80лв 
  • Отпушване на тоалетни - 120лв 
  • Отпушване на външна канализация - от 150лв до 200лв 
  • Премахване на корени и мастни отлагания по тръбите 
  • Отпушване на тръби с диаметър от Ф50 до Ф160 - от 80лв до 200лв

Обадете се да заявите услугата

Бърза реакция в рамките на деня

Видове отпушване на канали

Начините за отпушване на канализационни тръба са няколко:

1. Отпушване със спирала или FlexShaft вал. Механичното отпушването със спирали или FlexShaft валове е начин чрез който се вкарват в запушения канал пружинна спирала или вал с различни накрайници според вида на запушването и чрез въртеливо движение причинителите на запушванията се увиват около тях и изтеглят.

Предимствата са:

- Преносимо оборудване с което може да се отпушват мивки, сифони, тоалетни както и тръбите до главната канализация в апартаменти и къщи.
- Приложим за тръби от ф50 до ф200.

Недостатъци:
- Ограничена ефективност до около 30м, след това силата на пружината или вала отслабва.

2. Отпушване с вода под налягане така наречената (Вома). При този начин в тръбата се вкарва маркуч със специален накрайник (дюза) и се подава вода с много високо налягане и дебит, от високото налягане маркуча започва сам да се придвижва в тръбата и така достига до запушения участък и избутва или изтегля причинителя на запушването в зависимост от коя страна на тръбата е вкаран маркуча. За да бъде ефективно отпушването минималния дебит на водата трябва да е около 4литра/мин за 25мм тръба, а налягането зависи от това какво е запушването обикновено от 60 до 220 бар.

Предимствата са:

- Може би най-мощното и ефективно отпушване основно за тръби над ф110.
- Почиства тръба от всякакви запушвания без значения какви са те, мазни отлагания, корени или тапи от какъвто и да е тип.
- Могат да се отпушат тръби с диаметър до ф2000
- Ефективност на почистване на голяма дължина до около 60-80м

Недостатъците са:

- При напълно запушена тръба голяма част от водата излиза извън нея, докато запушването не се премахне.
- При по стари тръби от голямата сила на водата има вероятност от счупване на тръбата.
- Неприложим при запушване на мивки или сифони в бани или кухни.

3. Химическо отпушване. Химическото отпушване на канализация включва течни или твърди форми на киселинна или алкална основа. Химикала се изсипва директно в запушената тръба и така той взаимодейства и разтваря органичните запушвания. Химическите продукти за отпушване на канализация са лесно достъпни и ефективни в някой случаи, когато се използват правилно, в повечето случаи те могат да се справят само с леки запушвания или да се използват като превантивна мярка. Трябва много да се внимава с тях тъй като някой продукти имат корозивни действия и могат да причинят изгаряния по кожата и корозия на тръбите.

4. Отпушване с въздух или вакуум. Отпушването на канали с въздух използва сгъстен въздух до максимум 5бар. Сгъстения въздух придава сила на водата тъй като водата не може да се сгъстява като въздуха и по този начин измества запушването в тръбата. Отпушването на канали със сгъстен въздух е ефективно и работи по бързо от химическото. По този начин може да се достигне до запушвания които са далеч в канализацията. Трябва да се внимава да не се вкарва прекалено голямо налягане наведнъж за да се се избегне отлепване на тръбите при връзките.

.

Какво представлява FlexShaft технологията за отпушване на канали?

FlexShaft кабелите за отпушване и почистване канали са висококачествени гъвкави валове в полиетиленова обвивка, които предават много ефективно въртеливо движение на дълго разстояние и якост на въртене. Обикновено FlexShaft кабелите са изключително ефективни за отпушване и почистване на канализация, когато накрая им е закачена приставка за отпушване с диаметъра на тръбата която при разпъване от оборотите почиства тръбата от стена до стена. Гъвкавите валове (FlexShaft) се въртят в самостоятелна обвивка, което ги прави по-чисти и по-безопасни от традиционните начини за отпушване с пружини които удрят тръбите с доста голяма сила. Другото предимство на гъвкавия вал е, че те са изключително чисти, традиционните кабели са като голяма куха пружина и докато тя се въртят в мръсната канализацията отпадъците оставят вътре в нея и при изтегляне с въртене тази отпадъци много често се отделят от нея и създават доста мръсотия. При гъвкавия вал е възможно да се вкара и камера за канали след тях и да се наблюдава отпушването в реално време. FlexShaft технологията прави революция в индустрията за отпушване и почистване на канали.

.

Промоционални цени започващи от 80лв за отпушване на канали

Адрес

гр. Пловдив  (без постоянен адрес поради спецификата на работа, обследвания се правят след предварителна уговорка на посочения от клиента адрес)

E-mail

office@hidera.net

Телефон

Работно време

10:00 до 17:00 часа

Неделя - Почивен ден