Отпушване на канали

Untitled design (2)

Отпушване на канали в Пловдив с FlexShaft технология и видеодиагностика на запушения участък

  • Отпушване на мивка
  • Отпушване на сифони 
  • Отпушване на тоалетна
  • Отпушване на тръби

Причините за запушените канали могат да бъдат много, обикновено, когато това се случи се опитвате да разрешите проблема с подръчни материали ( прахчета, гелове), но понякога това е невъзможно без специализирана техника.
При отпушването на канали използваме иновативна за България FlexShaft технология с който посредством гъвкав вал достигаме до запушения участък без да нараняваме тръбите. При отпушването на канали се използва и бутаща видео камера за тръби за да се провери тяхното състояние от вътре и причините за тяхното запушване.

.

Какво представлява FlexShaft технологията за отпушване на канали?

FlexShaft кабелите за отпушване и почистване канали са висококачествени гъвкави валове в полиетиленова обвивка, които предават много ефективно въртеливо движение на дълго разстояние и якост на въртене. Обикновено FlexShaft кабелите са изключително ефективни за отпушване и почистване на канализация, когато накрая им е закачена приставка за отпушване с диаметъра на тръбата която при разпъване от оборотите почиства тръбата от стена до стена. Гъвкавите валове (FlexShaft) се въртят в самостоятелна обвивка, което ги прави по-чисти и по-безопасни от традиционните начини за отпушване с пружини които удрят тръбите с доста голяма сила. Другото предимство на гъвкавия вал е, че те са изключително чисти, традиционните кабели са като голяма куха пружина и докато тя се въртят в мръсната канализацията отпадъците оставят вътре в нея и при изтегляне с въртене тази отпадъци много често се отделят от нея и създават доста мръсотия. При гъвкавия вал е възможно да се вкара и камера за канали след тях и да се наблюдава отпушването в реално време. FlexShaft технологията прави революция в индустрията за отпушване и почистване на канали.

.

Видове отпушване на канали

Начините за отпушване на канализационни тръба са няколко:

1. Отпушване с вода под налягане така наречената (Вома). При този начин в тръбата се вкарва маркуч със специален накрайник (дюза) и се подава вода с много високо налягане и дебит, от високото налягане маркуча започва сам да се придвижва в тръбата и така достига до запушения участък и избутва или изтегля в зависимост от коя страна на тръбата е вкаран маркуча. За да бъде ефективно отпушването минималния дебит на водата трябва да е около 4литра/мин за 25мм тръба, а налягането зависи от това какво е запушването обикновено от 60 до 220 бар.

Предимствата са:

- Може би най-мощното и ефективно отпушване основно за тръби над ф110.
- Почиства тръба от всякакви запушвания без значения какви са те, мазни отлагания, корени или тапи от какъвто и да е тип.
- Могат да се отпушат тръби с диаметър до ф2000
- Ефективност на почистване на голяма дължина до около 60-80м

Недостатъците са:

- При напълно запушена тръба голяма част от водата излиза извън нея, докато запушването не се премахне.
- При по стари тръби от голямата сила на водата има вероятност от счупване на тръбата.
- Неприложим при запушване на мивки или сифони в бани или кухни.

2. Отпушване със спирала или FlexShaft вал. Механичното отпушването със спирали или FlexShaft валове е начин чрез който се вкарват в запушения канал пружинна спирала или вал с различни накрайници според вида на запушването и чрез въртеливо движение причинителите на запушванията се увиват около тях и изтеглят.

Предимствата са:

- Преносимо оборудване с което може да се отпушват мивки, сифони или тоалетни в апартаменти.
- Отпушване на тръби до основната канализация.
- Приложим за тръби от ф50 до ф200.

Недостатъци:
- Ограничена ефективност до около 30м, след това силата на пружината или вала отслабва.
- При невнимателно използване на отпушване с пружина с по голям диаметър ф16 или ф22 има опасност от спукване или счупване на тръбата основно на местата където има колена на 90 градуса тъй като пружината има много голяма пробивна сила и се придвижва в канала посредством въртеливо движение по посока на часовниковата стрелка и ако оператора не внимава и срещне препятствие много лесно може да пробие тръбата. При FlexShaft валовете този проблем се елиминира тъй като те се придвижват в тръбата посредством бутане на ръка и вала е изолиран в полиетиленова обвивка.

3. Химическо отпушване. Химическото отпушване на канализация включва течни или твърди форми на киселинна или алкална основа. Химикала се изсипва директно в запушената тръба и така той взаимодейства и разтваря органичните запушвания. Химическите продукти за отпушване на канализация са лесно достъпни и ефективни в някой случаи, когато се използват правилно, в повечето случаи те могат да се справят само с леки запушвания или да се използват като превантивна мярка. Трябва много да се внимава с тях тъй като някой продукти имат корозивни действия и могат да причинят изгаряния по кожата и корозия на тръбите.

4. Отпушване с въздух или вакуум. Отпушването на канали с въздух използва сгъстен въздух до максимум 5бар. Сгъстения въздух придава сила на водата тъй като водата не може да се сгъстява като въздуха и по този начин измества запушването в тръбата. Отпушването на канали със сгъстен въздух е ефективно и работи по бързо от химическото. По този начин може да се достигне до запушвания които са далеч в канализацията. Трябва да се внимава да не се вкарва прекалено много голямо налягане наведнъж за да се се избегне отлепване на тръбите при връзките.
Този метод е доста ефективен, но той не почиства тръбата от натрупани наслоявания и може да се използва за тръби с максимален диаметър до ф110.

.

Промоционални цени започващи от 60лв за отпушване на канали

Обадете се за безплатна консултация

Оставете вашите грижи на нас

Адрес

гр. Пловдив  (без постоянен адрес поради спецификата на работа, обследвания се правят след предварителна уговорка на посочения от клиента адрес)

E-mail

office@hidera.net

Телефон

Работно време

Всеки ден от 10:00 до 21:00 часа