Термография на механични системи

Термографското заснемане на механични системи дава информация за зони с по-голямо от очакваното количество топлинна енергия без спиране на работния процес

Видове термография на технически съоръжения които предлагаме:

page-mechanical

Какво представлява термографията на механични компоненти?

Термографията на механични системи и компоненти дава информация за анормално повишаване на температурата в следствие на триене, загуба на материал, блокиране и др. Най честите причини за загряването са износване, свръх или недостатъчно смазване или загуба на центровка. Повишената топлина се пренася от мястото на получаване до повърхността на компонента и тази температура се улавя чрез инфрачервена камера.

Предимства на термографията на механични компоненти
 • Безразрушителен и безконтактен
 • Бърз и точен
 • За провеждането му не е необходимо спиране на работния процес
 • Без необходимост от демонтиране на оборудването
 • Намалява необходимостта за непланирани ремонти по време на производствения цикъл
 • Премахва скъпите и потенциални катастрофални повреди
Motor-Bearing-IR-
mechanical-1
Къде се използва термографията на механични системи и компоненти
 • Задвижващи ел. двигатели
 • Скоростни кутии
 • Конвейерни системи, включващи лагери и ленти 
 • Съединители
 • Помпи
 • Парни клапани
 • Хидравлични системи

Обадете се за безплатна консултация

Оставете вашите грижи на нас

Увеличаването на времето за работа на оборудването е целта на всеки един бизнес и в тези времена на намалена работна ръка и 24/7 производство, установихме, че схемите за поддръжка и процедурите за смазване и проверка на компонентите често се пропускат или изобщо не се прилагат.

Този сценарий може да окаже пагубно въздействие върху вашите активи и може да доведе до катастрофална повреда на ключовото оборудване. Износените лагери, втулките, задвижващите ремъци, повредените части, липсата на смазване или дори неправилно поставени компоненти може да доведе до по-големи нива на триене, водещи до повишени температури на компонентите, отколкото при нормалните работещи компоненти и евентуално повреда. Тези повишения на температурата се проявяват под формата на топлинни модели и при сканиране с термична камера за откриване на ранни признаци на влошаващи се компоненти.

Нашият изчерпателен доклад за изследване дава на екипа за поддръжка необходимата информация за планиране на дейностите по поддръжката на съответното оборудване, подчертано от термични изображения. Това намалява необходимостта от извършване на не планирани ремонти по време на производството и от своя страна премахва скъпите и потенциални катастрофални повреди.

Чрез термографското обследване на механични компоненти, което се извършва по време на нормален работен процес, без да е необходимо да се изключва или спира оборудването. Ние от фирма Хидера ЕООД работим със своите клиенти за повишаване надеждността на оборудването и намаляване на времето на престой, като предоставяме информация за ранно предупреждение за влошаване на оборудването.

Адрес

гр. Пловдив  (без постоянен адрес поради спецификата на работа, обследвания се правят след предварителна уговорка на посочения от клиента адрес)

E-mail

office@hidera.net

Телефон

Работно време

10:00 до 17:00 часа

Неделя - Почивен ден