Откриване на скрити течове в бани

Откриване на течове в бани с термокамера


Откриване на течове в банята, течовете в банята могат да се дължат на водопровод, фуги, обратни води или сифон.

 

Скритите течове в банята са доста често срещан проблем и за откриването им е добре да ползвате професионална фирма за откриване на течове със завършен курс по термография и сертификати за откриване на течове. Откриването на течове в банята с термокамера е бърз и безрарушителен метод за откриването на точното място на теча, като се преглеждат повърхностните температури на обектите в банята.

Банята както всички знаем от от типа "мокро помещение" там се намират всички тръби за права и обратна вода, в банята се разполагат перални машини, сушилни, вани, душ кабини, мивки и др. В банята имаме много разливане на вода по пода и стените и там хидроизолацията е от основно значение, Стените и пода на баните са покрити от плочки от фаянс или гранитогрес които са водонепромокаеми, между тях се слага фугираща смес която трябва бъде еластична и да обира деформациите както и да бъде непропусклива на вода и течности. Зад плочките се намират тръбите за права и обратна вода към душа, мивката, пералнята, бойлера тоалетната и др. В банята има толкова много предпоставки за течове, че трябва да бъдем внимателни при избора на фирма за откриването им. Могат да се получат течове от канал, сифон, недобре слепване на ПВЦ тръби,теч от водопровод, теч от спирателен кран, теч от фуги.

Тъй като банята е така наречено мокро помещение за къпане, миене, пране и какво ли още не, всичко това се практикува именно там, затова не е странно, че цялата баня е облепена с плочки които защитават плочата и стената от вода. Предвид постоянната употреба на вода в банята много е лесно да не забележим, че там се е появил теч, особено ако не подсушавате след нейното използване, а честно да си признаем малцина го правят. Точно по тази причина е много лесно да не забележим, че имаме теч в банята докато проблема не стане по сериозен или съседите ви уведомят за това. Банята е вътрешно помещение и теч може да възникне единствено от повреда в канализацията или водопровода. Ако теча се намира над водоподаващите тръби значи теча идва някъде от по горен етаж и трябва да се търси проблема там.

Ако теча в банята е от канализационни тръби, той трудно ще остане незабелязан най вече от неприятната миризма която ще се появи, тук рискът от зарази е голям, защото от там минават най-мръсните отпадъци, ако теча е от права вода тогава риск от зараза няма, но опасността да наводните жилището си докато ви няма е доста голяма. Ако повредата е в тръба която се намира зад стена или под термографското заснемане с термокамера е най ефективния метод за намиране на точното място на теча.

Откриването на течовете се извършва от термограф ниво II и се изготвя доклад с до 18 двойни снимки (дигитална и инфрачервена)

IMG_1388

На какво може да се дължат течовете в банята

  • Корозия и амортизация на водопровода
  • Некачествени ремонтни дейност
  • Дефектни материали

.

Обадете се за безплатна консултация

Оставете вашите грижи на нас