Откриване на теч от фуги

Откриване на течове от фуги


Откриването на течове от фуги се извършва с термокамера и микровълнови влагомери които откриват влагата под повърхността

Откриване на течове от тераса

Откриване на течове от покрив

Откриване на течове в кухнята

Откриване на течове от таван

Откриване на течове от ВиК

Откриване на течове в мазета

Преди да разберем какво е теч от фуги, нека първо да разясним какво представляват фугите. Фугите се делят на два вида - поемащи движенията на две равни повърхности и свързващи. Фугите трябва да бъдат еластични и хидроизолационни. Хидроизолацията на фугите е от голямо значение и тя зависи от вида на използвания материал и от начина на неговото полагане. Фугиращата смес за плочки в баня,тераса или кухня трябва да проникне дълбоко между плочките и да запълни цялото пространство, много често това не се прави правилно и фугиращата смес загубва своите качества и водата прониква под повърхността като най често наводнява помещението под вас. Теч от фуги може да се получи при оронена, не добре положена фуга, при фугиране не е спазено разстоянието между плочките, гъстотата на фугиращата смес или при амортизиране на фугиращия материал. Теча от фуги не може да се види с просто око, а се използва термокамера за откриване на течове и специални сканиращи влагомери.

Откриването на течовете се извършва от термограф ниво II и се изготвя доклад с до 18 двойни снимки (дигитална и инфрачервена)

IMG_1351

На какво може да се дължат течовете от фуги

  • Амортизация на фугиращия материал
  • Не добре положена фуга
  • Оронена фуга
  • При твърде малки или големи разстояния между фугите
  • Гъстотата на фугиращата смес

.

Обадете се за безплатна консултация

Оставете вашите грижи на нас

Адрес

гр. Пловдив  (без постоянен адрес поради спецификата на работа, обледвания се правят след предварителна уговорка на посочения от клиента адрес)

E-mail

hidera@abv.bg

Телефон

Работно време

Всеки ден от 10:00 до 21:00 часа