Около 10% от собствениците на жилища страдат от наводнения всяка година поради  проблеми с водопроводната система. Неоткритото изтичане на вода може да причини значителни щети в апартамента, офиса, къщата или вилата. Понякога течовете са явни, но в определени случаи не се открива откъде точно идва проблема.

А последствия от наводняване са ужасни и свързани с разход на финансови средстмва. Като изключим човешкия фактор, както показва статистиката, теч най-често се появява поради:

  • Остарял водопровод.
  • Водопроводни елементи, изработени от некачествени материали.
  • Грешки при свързването на водопроводните тела.

Течът е в състояние да разруши всякакви видове повърхности – мазилка, шпакловка, замазка, плочки, изолации, подове и всякакви други материали, ако въздейства по-продължително.

Никога не пренебрегвайте признаците на теч. Ако ги забележите, веднага заявете професионална термографска диагностика. Само по този начин ще избегнете проблемите. Става дума за използването на термокамера за откриване на теча. Най-качествените термокамери са на компания FLIR Systems Inc. Тя е водещ производител на усъвършенствани системи за термично изображение. Продуктите FLIR се продават в над 60 страни по света.

Компанията е основана през 1958 г. в Швеция, като първоначално  се е наричала AGA, след това AGEMA. През 1997 г. AGEMA  се слива с най-големите производители на инфрачервено оборудване в Съединените щати – FLIR и Inframetrics. Това вече е  компанията FLIR Systems. В наши дни FLIR Systems е високо специализирана компания, която е свързана с използването  инфрачервените технологии.

Инженерният й персонал е висококвалифициран и предлага като краен продукт модерни термокамери, които имат различно приложение. Те са лесни за използване и мощни. С тях се гарантира безопасността на сградите и конструкциите, както и защитата на собствеността.

Термокамера FLIR T660 е най-мощната и функционална камера от серията FLIR T6xx от FLIR System. Тя е с разделителна способност 640×480 пиксела. T660 има функция UltraMax, която позволява перфектна обработка на изображения и е с 50% по-малко шум.

Термокамера модел FLIR T660 е преносима и многофункционална система за термично изображение, тя помага при диагностика на течове като се отличава с висока резолюция и чувствителност към температурата.

FLIR T660 има вградена видеокамера с 5 мегапиксела и въртящ се IR сензор, който позволява да се работи бързо и удобно по време на проверки при всякакви условия и да се генерират ясни отчети.  Тя има бърз достъп до цифров видео интерфейс, USB за свързване на външни устройства, USB2 за свързване към компютър и презареждаща се батерия.

Термокамерата работи със сменяеми обективи 25 °, 15 ° и 45 °. Продава се с удароустойчив калъф и няколко резервни батерии. Тъч скрийн екранът я прави изключително удобна в работния процес. Предоставя цифрово увеличение 1-8x, което може да бъде постигнато с автоматично и ръчно фокусиране.

Високотехнологичното устройство спомага за идентифициране на течове, които не могат да бъдат открити по друг начин. Тя позволява бързо и от безопасно разстояние проверка и получаване на точни данни. FLIR камерите помагат да се открият потенциални неизправности преди да причинят наводнение в помещението.

Защо да се използва термокамера модел FLIR T660?

С нея се установява наличието на влага по тавана или стените като индикира студено или топло място. Тоест, тя провежда прецизна и бърза диагностика за фиксиране на течове, които не се виждат. Ако не се вземат мерки при тях, то ще има очевидни щети. А това е свързано със сериозни разходи, за да се осъществи ремонта.

Най-добрият вариант да се предотврати това е да се ползва съвременна термокамера FLIR серия Т. Тя е в състояние да открие проблема лесно и бързо. Само определени фирми работят с такива термокамери, но пък по този начин нещата стават бързо и всичко е под контрол. При съмнения за теч – решете проблема с професионална термокамера марка FLIR свържете се със специалистите от Hidera от тук : Контакти или се обадете на телефон : 0890431344