Течовете на вода са сериозно притеснение за собствениците на жилища и бизнес сгради. Със сигурност можете сами да опитате да намерите източника на проблема, като следвате следите от пораженията на влагата, пробивате дупки в стените, премахвате подовото покритие като плочки,паркет и т.н, но тези неща могат да бъдат скъпи и понякога разочароващи, ако проблема не се установи. Използваме най-новата инфрачервена термографска технология, за да стигнем до сърцевината на проблема и открием изтичането на вода бързо и ефективно без излишно къртене.

Теч на вода

ВиК системата е един от най-съществените аспекти на един апартамент или къща. Както всяка друга система в дома, водопроводните системи са предразположени към повреди и дефекти. Тръбите и всички връзки в системата се износват, ако тръбите се напукат или разхлабят, водата започва да изтича.

Дъждовната вода също може да причини теч в дома ви през покрива или откритата тераса и да нанесе щети по стените или тавана. Течащите покриви са често срещано явление особенно ,ако не са първа младост.

Изтичане на вода

Изтичането на вода може да причини много щети. Въздуха около теча ще стане влажен, а това не е здравословно тъй като се появява предпоставка за мухъл. Това може да доведе редица заболявания пренасяни по въздуха. Течащата вода също така може да запълни различни кухини в основата на къщата,което би могло да компрометира здравината и. Също така имайте предвид, че зад стените ви има електрически проводници, течовете на вода могат лесно да причинят електрическа повреда, а те са много опасни.

Важно е течовете на вода да бъдат открити възможно най-бързо и да се поправят, преди да нанесат щети. Въпреки това, течовете на вода често са зад стените или над тавана. Често пъти изтичането ще продължи дълго време, преди да видите видими признаци. Изтичането може да причини много щети до момента, в който го забележите. Много е важно да насрочите периодична проверка за изтичане на вода.

Инфрачервени термографски проверки за изтичане на вода

Инфрачервеното термографско изображение е революционна технология за проверка, която се използва за откриване на течове по водопроводната система на сградата и покрива. Технологията се използва и за проверка на други системи в дома, като изолация, климатични системи и електрически табла и връзки. Какво представлява инфрачервената термографска проверка? Как технологията открива течове на вода? Може би се чудите. Нека да проучим малко повече по-долу.

Проверка с термокамера за изтичане на вода

Инфрачервената термографска проверка, както подсказва и името, използва инфрачервени лъчи за откриване на топлинни промени в дадено пространство. Всеки обект, включително хората, животните и растенията, има определена инфрачервена излъчваемост. Емисийността на обектите се променя с промените в температурата. Инфрачервената термографска технология се състои от камера, която заснема изображения на инфрачервено лъчение. Различните нива на излъчване са изобразени като различни цветове на екрана на камерата.

Течовете на вода намаляват или повишават температурата на зоната около нея. Зависи от разликите в температурите в помещението и извън него. Това се отразява на инфрачервената излъчваемост на тази област и следователно на определен цвят на камерата за изображения. Професионалните инспектори ще могат да открият влажните зони с термокамера. Освен това може да открие течове, при които водата попада в кухина, поради влажността на въздуха около това пространство.

През студения сезон топлината вътре в сградата има тенденция да се губи по-бързо чрез мокри петна по стените или покрива и затова те са по-топли от околните части. През топлия сезон мокрите части абсорбират много слънчева топлина през деня. Те ще задържат повече от тази топлина от останалите части, след като слънцето е залязло.

Ние сме експерти, когато става дума за термографски инспекции . Проверката на водопроводните системи с инфрачервена термографска технология е една от задачите, които вършим най-добре. Ние проверяваме както жилищни, така и търговски сгради. Нашите водопроводни експерти използват инфрачервени термографски камери, за да сканират цялата сграда.

Камерата ще заснема изображения и кадри по време на сканирането. След това образите и кадрите се анализират внимателно от нашия екип от експерти. След това се изготвя доклад за състоянието на вашата водопроводна система с указания за изтичащите участъци. Докладът съдържа препоръки какво трябва да се направи, за да се отстрани изтичането. Обърнете внимание, че изтичането на вода може да доведе до повреда на други конструкции около нея и ремонтът няма да е свързан само с закърпването на тръбата. Препоръките за ремонт включват всички тези аспекти.

Защо трябва да наемете професионални инспектори

Инфрачервената термографска технология се прилага лесно, когато се инспектира жилище за течове на вода. Въпреки това, той изисква експертния опит на специалистите по термографски проверки, за да могат да открият източниците на изтичания и влажните зони. Специалистите имат огромен опит, което им позволява да идентифицират аномалии от изображенията, заснети от инфрачервената камера. Изображенията не биха имали смисъл за някой, който няма техническото ноу-хау за промени в температурата, водопроводните системи и покриви.

Идентифицирането на тези участъци става чрез сравнение с очакваните изображения и цветове. Нашите специалисти по термографски проверки знаят нормалната излъчваемост на различните зони на къщата. Те знаят вида изображения, които да гледат и разпознават зоните на изтичане на вода или мокро място.

Инспекцията е качествен процес, който изисква предварително опит, за да се направят правилни анализи. Инспекциите за изтичане на вода с инфрачервени термографски изображения са сложни, по-сложни в сравнение с проверките на другите системи. Температурните промени, причинени от течове на вода, често са доста фини. Това налага наемането на високо опитни професионалисти.

Ваша отговорност е да повикате квалифицирани хора, които да огледат къщата ви. Ние ви гарантираме, че улавяме всички източници на течове във вашия дом и препоръчаме подходящи и дълготрайни решения.

Както бе споменато по-рано, инфрачервената термографска проверка обхваща цялата къща. Инспекторът ще сканира всички участъци от вашия дом, за да открие изтичания или мокри петна. Течовете на вода често са причинени от износени водопроводни или покривни хидроизолации. Поради това инспекторите очакват да открият изтичане на вода на конкретни места в едно жилище. Обикновено обръщат допълнително внимание на тези зони по време на проверките. По-долу изследваме някои от тези места, където има вероятност да има изтичане на вода.

Покрив

Покривът е на първа линия срещу дъждовната вода и ви предпазва от нея. Следователно, той трябва да бъде здрав и водонепроницаем. Инфрачервените термографски проверки се извършват, за да се провери за области на покрива, които имат повишена или понижена в зависимост от сезона повърхностна температура. Както споменахме по-рано, инфрачервените термографски камери заснемат изображения, които показват участъци, които имат различна температура от тази на околните райони.

Разгледайте и нашите услуги за :

1) Откриване на течове

2) Термография на сгради

3) Видеоиагностика на тръби и канали

4) Откриване на течове от плоски покриви

Влага на покрива, термографска проверка на покрив

В повечето случаи водата прониква в покрива чрез пукнатини или дефекти по хидроизолационните слоеве. Покривите са плоски или наклонени. Наклонените покриви са или покрити с закалени глинени керемиди или железни листове. Всеки от тях може да бъде повреден от удар или старост. Те биха могли да имат дупки и пукнатини, излагайки под тях хидроизолационните слоеве.

Хидроизолационните слоеве са най-съществената част на покрива. Слоевете също губят своята хидроизолационна цялост във времето. Те може да се разкъсат, да се пропукат и да се образуват дупки и разкъсвания. Дефектите в хидроизолационните слоеве може да се появят и от некачествен монтаж. Крайният резултат от тези дефекти е покрив, който е тежък от задържана влага. Влагата често прониква в къщата, навлажнява въздуха и причинява загуба на топлина. Също така покривът ще започне да губи своята структурна цялост, ако остане мокър за дълго.

Ако течовете са големи, водата ще започне да влиза в сградата. Би било много неудобно капките вода да падат върху вашите мебели и всеки друг интериорен декор в къщата ви. Всичко, което е направено от дърво, ще започне да гние, ако се намокри. Металните компоненти също ще започнат да ръждясват и да стават слаби. Всички тези аспекти правят абсолютно необходимо провеждането на инфрачервени термографски проверки на покрива.

Инфрачервените термографски проверки включват сканиране на цялата повърхност на целия плосък покрив. Наклонените покриви се сканират както отвътре, така и отвън. В случай на наклонени покриви инспекторите трябва да сканират покрива, тавана и пространството между тях. Както при плоски, така и при наклонени покриви, проверките се извършват, когато има значителна температурна разлика между въздуха в сградата и този отвън. Студените или горещи сезони предлагат идеалните условия за инфрачервени термографски проверки на покрива. Необходимата разлика в температурата може да бъде създадена изкуствено, ако не е налична по естествен начин.

Както бе споменато по-горе, инфрачервената камера ще записва изображения и кадри от всяка секция на покрива. Влажните зони, които ще бъдат по-топли при обяснените условия, изглеждат различни от останалите райони. Нашите опитни инфрачервени термографски инспектори са в състояние да открият разликите.

Инфрачервените термографски проверки на покривите и таваните са абсолютно задължителни за всеки собственик на къща,блок или бизнес сграда. Цената за ремонт на повреден покрив е много висока. Предпочитайте периодично да харчите малко пари и да предотвратите евентуални щети в последствие.

Проверка за изтичане от тръби

Дефектните тръби са може би най-очевидната причина за изтичане на вода във всяка част на къщата. Тръбите минават из цялата къща. Те са зад стените, под подовете и над таваните. За разлика от течовете на дъждовна вода през покриви и пукнатини по стените, изтичащите тръби се откриват лесно визуално, особено ако теча е голям.

Въпреки това, течът може да бъде на скрито място или прекалено фин, за да причини незабавно видимо намокряне. Такъв теч, подобно на течовете на покрива или стената, може да продължи дълго време без да забележите. Изтичащата вода от тръбите се абсорбира от стени, тавани или подове, в зависимост от мястото, където е течът. Поради това инфрачервените термографски проверки за течове на тръби са различни за различните части в зависимост от това коя част от водопроводната система се проверява. Тръбите на покрива ще бъдат инспектирани по подобен начин като проверка на покрива, докато тези под пода ще бъдат инспектирани заедно с мазето или основата.

Инспекция за херметичност на тръбите

При нехермитичност на тръбите стената, таванът или подът около теча ще станат мокри. Ако тези структури останат мокри за дълго време, те ще започнат да губят своята структурна здравина. Ситуацията ще продължава да става все по-опасна, тъй като състоянието на конструкциите продължава да се влошава. От изключително значение е домашният инспектор да сканира цялата водопроводна система с термокамера по време на проверката.

Водопроводните дефекти често са лесни и евтини за поправяне, освен ако голяма част от системата не трябва да бъде заменена. Течовите от тръби обаче засягат други части на къщата, които биха били много скъпи за ремонт. Поради това най доброто решение е тези дефекти да се хващат рано и да се поправят, преди да причинят значителни щети. Нашите специалисти по инфрачервена термографска проверка са доста опитни и ще открият всякакви течове на тръби във вашия дом за минути.

Откриване на влага

Изображенията, получени от инфрачервения термограф, са изображения на влага в пространство или на повърхността. Откриването на влага е действителната индикация за изтичане на вода на определено място. Нашите инспектори първо ще открият влагата, след което ще я проследят до мястото, където е течът. През повечето време влагата се открива около изтичащото място. Това обаче не винаги е така. Вземете например тавана, изтичането на вода ще доведе до навлажняване на въздуха между тавана и наклонения покрив.

Влагата се открива лесно от инфрачервените термографски изображения, когато е на повърхността. Най-хубавото е, че ще бъде открито, дори когато вече е на мястото няма видими следи от влага.

Същността на периодичните проверки за изтичане на вода във всяка сграда са много полезни. Инфрачервеното термографско изображение е най-новата и най-ефективна технология за провеждане на тези проверки. Ние сме експерти по инфрачервена инспекция и се стремим да предложим категорични констатации и препоръки. Нашата цел е да намерим всички местна на изтичане на вода, които може да са във вашия дом , и да препоръчаме най-доброто решение за отстраняването и. Свържете се с нас, ако вашата къща или бизнес помещение не са били инспектирани от известно време. Можете също така да се свържете с нас, ако се интересувате от закупуване на имот, и искате той първо да бъде внимателно проверен за течове.