Подозирате, че имате теч и знаете, че се нуждаете от помощ от специалист. Всяка професия има своята специфика и опит, така че между фирма за откриване на течове и водопроводчик, на кого трябва да се обадите? Каква е разликата точно?

Разликата

Докато и двете професии преминават цялостно обучение и изискват обширни познания за монтаж и ремонт на водопроводни тръби, професиите са доста различни.

Водопроводчиците монтират и ремонтират предимно водопроводни тръби както в нови, така и в стари домове или търговски сгради. Това включва тръбите, които довеждат прясна вода до мивки, перални машини, тоалетни казанчета и други свързани с вода уреди. В допълнение на това водопроводчиците знаят и как да монтират дренажни тръби за отвеждане на отпадъчните води до канализацията. Те също така извършват и ремонт на водопроводни системи, което е основната причина хората да бъркат водопроводчиците със специалистите по откриване на течове.

Специалистите за откриване на течове са подспециалисти във водопроводните занаяти. Те притежават обширни познания за това как функционират водопроводните системи и имат скъпоструващи специализирани инструменти и уреди за откриване на скрити течове без разбиване или разкопаване.

Имате скрит теч?

Ранните признаци на водопроводните течове често остават незабелязани. Течове могат да се появят зад стени, подове или земята, от тръби които подават вода към вашия дом или могат да са от тръбите отвеждащи отпадъчните води от дома ви. Тъй като и двете тръбни системи са скрити зад стените в дома ви или се намират дълбоко под земята, може лесно да се пренебрегне какво се случва с тях. Няколко ранни признака на водопроводните течове:

  • Необичайно висока сметка за вода
  • Мокри петна по тавана
  • Ниско налягане на водата
  • Мухъл или плесен
  • Ронещи се стени или подови настилки
  • Повредени тапети или боя
  • Необичаен постоянен шум от тръбите

Фирма за откриване на течове или водопроводчик: на кого трябва да се обадите? – фирма за откриване на течове. Големите компании за откриване на течове притежават високотехнологично оборудване, за да открият дори и най трудните течове.

Хидера ЕООД използва силата на техниката, така и на науката, за да намери източника на вашия теч.

Малкия теч може да доведе до голям проблем

Понякога намирането на теч може да бъде лесно. Може да забележите вода там, където не трябва да бъде, или да чуете или видите вода, която тече извън тръбите. Понякога обаче може да забележите, че сметката ви за вода нараства значително, но не виждате очевидни признаци на вода.

Намирането на теч може да бъде предизвикателство, освен ако не е придружено от най новите специализирани инструменти и технологии. На всичкото отгоре професионалистите са обучени да слушат определени звуци и за забелязват определени сигнални знаци. Вашата доверена фирма за откриване на течове ще може да чува тези звуци с помощта на специфично за отрасъла оборудване дори под бетон, скала и почва.

Фирма за откриване на течове или водопроводчик: На кой трябва да се обадите

Профилактиката често е много по-прост процес от лечението, същото се отнася и за на вода в дома ви. Сигурните и големи фирми за откриване на течове предлагат достъпни като цени проверки които се препоръчват поне веднъж годишно. Проверките помагат на собствениците на жилища да разберат състоянието на техните тръби, както и неща които трябва да се направят, които ще удължат живота на вашата водопроводна система.

Ако подозирате, че имате теч в дома си, свържете се с експертите от Хидера ЕООД. Фирмата е специализирана по откриване на течове в сгради с термокамера, течове от външна водопроводна система под земята, течове от покриви, видеодиагностика на тръби и канали, видеодиагностика на сондажни системи до 100м дълбочина, откриване на тръби зад стени или под земята.