1. термокамера

  Професионална термокамера

  Какво представлява термокамерата?

  Термокамерата, известна още като термографска камера или инфрачервена камера, е устройство, което улавя топлинното излъчване от обекти и го преобразува в изображение. Това позволява визуализиране на температурните разлики върху повърхността на даден обект.

 2. Как работи една термокамера за откриване на течове?

  Термокамерите откриват течове, като откриват температурните разлики между влажните и сухите зони. Когато възникне теч, той причинява промяна в температурата на повърхността около зоната на теча. Термокамерата улавя тези температурни промени и ги представя като изображение, което улеснява идентифицирането на източника на теча.

 3. Какви видове течове могат да бъдат открити с термокамера?

  Термокамерите могат да открият различни видове течове, включително водопроводни, отоплителни, охладителни и електрически течове. Те могат също така да помогнат за идентифициране на влага и мухъл, които могат да бъдат причинени от течове.

 4. Защо трябва да обмисля използването на термокамера за откриване на течове?

  Използването на термокамера за откриване на течове може да помогне за предотвратяване на щети от вода, намаляване на разходите за ремонт и подобряване на енергийната ефективност. Ранното откриване на течове може да предотврати сериозни щети и скъпи ремонти.

 5. Мога ли сам да използвам термокамера за откриване на течове?

  Не, не можете. Въпреки че термокамерите са достъпни за закупуване, от решаващо значение е да използвате професионалист с подходяща квалификация и опит за извършване на термографски изследвания. Те имат необходимите знания и оборудване, за да интерпретират точно изображенията и да определят точната локация на теча.

 6. Колко струва използването на термокамера за откриване на течове?

  Разходите за използване на термокамера за откриване на течове могат да варират в зависимост от размера и местоположението на имота, вида на теча и използваното оборудване. Важно е да получите оферти от няколко компании, преди да вземете решение.

 7. Колко дълго отнема използването на термокамера за откриване на течове?

  Продължителността на времето, необходимо за откриване на течове с помощта на термокамера, може да варира в зависимост от размера и сложността на имота. Обикновено обаче процесът може да бъде завършен в рамките на един ден.

 8. Ще повреди ли използването на термокамера моите стени или покрив?

  Не, използването на термокамера е безконтактно и не изисква пробиване или увреждане на повърхностите. Тя улавя топлината, излъчвана от повърхностите, за да създаде изображение.

 9. След като бъде открит теч, какво следва?

  След като бъде открит теч, следващата стъпка обикновено е да се свържете с професионален водопроводчик или строител, който да извърши необходимите ремонти. Термографската компания може да предостави информация за теча, но обикновено не извършва ремонтни дейности.