Термография на сгради

Термография на сгради


Термографското заснемане на сгради ви дава поглед върху енергийната ефективност на вашата собственост.Виждайки повърхностните температури правим видими енергийните загуби и проблемните зони.

Видове термография на сгради

Външна термография на сгради

Вътрешна термография на апартамент или офис

Вътрешна и външна термография на сгради

infrared-thermography-495x400

Кога се нуждаеш от термография?

Термографията на жилищни сгради е необходима кога собствениците им имат съмнения за качеството на изпълнение на жилището си. Ако имате високи сметки за отопление, а помещенията са хладни и не добре затоплени или не задържат топлина, имате влага или мухъл по стените и таваните, вие се нуждаете от термографско обследване на сгради за да разберете от къде се появяват проблемте.

Проверете имота си и се наслаждавайте на топъл и уютен дом

Термографията на жилищни сгради е добра инвестиция когато:

 • Купуваш или продаваш имот -  чрез термографския анализ може да провериш имот преди покупка за скрити дефекти или да продадеш имот  по бързо с доказване на неговото качество.
 • Търсиш причини за течове, влага, мухъл
 • Оценка на качеството от саниране или ремонт
 • Съмнения за изтичане на топлина от врати или прозорци
Откриване на течове с термокамера
gettyimages-487134008

Избирайки услугата Термография на жилищни сгради от фирма Хидера вие ще получите:

 • Професионално заснемане с термокамера FLIR серия Т с висока резолюция и термочуствителност
 • Подробен доклад от извършеното заснемане с включени инфрачервени и дигитални снимки
 • Съвети за отстраняването на проблемните зони

Обадете се за безплатна консултация

Оставете вашите грижи на нас

Термографска диагностика

Какво представлява термографията:

Технически погледнато, инфрачервеното лъчение е електромагнитно излъчване, която дължина на вълната е по-голямо от тази на видимата светлина. В най-познатия си вид тя е излъчена топлина, която може да се усети от кожата ни, но все още не може да бъде видяна от очите ни.
Всички обекти излъчват инфрачервено лъчение. Интензитетът на излъчваното лъчение зависи от два фактора, температурата на обекта и способността му за излъчване.
Има физически закон, който казва, че цялата материя, която има температура над абсолютна нула, т.е. минус 273 ° C, излъчва топлина. Топлинното излъчване е синоним на инфрачервено лъчение. Колкото по-горещ е обектът, толкова по-интензивно е излъчването.

Въпреки това, за температури под около 500 ° C не можем да видим топлината и тук идва термографията. Термографската камерата може да „вижда“ топлината при много по-ниски температури от човешкото око. Инфрачервената камера преобразува инфрачервеното лъчение в състояние, което е видимо за нас. Така можем да виждаме и измерваме температурата на обектите.

Обадете се и си запишете час за обследване:      0890431344

термографско обследванеПочти 50% от разходите за екплоатация на едно жилище са свързани с разходите за отопление или охлаждане.Това е най големия контролируем разход в бюджета на всяка една сграда.За да направите това ефективно, уверете се, че изолацията на сградата е направена добре.Уверете се, че проблемите в изолацията и прозорците на вашия дом не ви струват невидима загуба на въздух или проникване на влага,студен или топъл въздух в зависимост от сезона.Инфрачервената инспекция е най добрия неразрушителен и бърз метод за идентифициране на проблемите в една сграда.

Инфрачервена инспекция на сгради се прави с ифрачервена камера и отговаря на широк спектър от въпроси:

 • Изтичане на въздух от дома ви
 • Неправилно поставена или недостатъчна топлоизолация
 • Инфилтрация на влага – един от най-големите проблеми, застрашаващи сградите и техните обитатели.
 • Лоши бариери на влага – Пълзящата влага е между най-често срещаните причини за разрушаване на зидарията. Уврежданията обикновено се проявяват под формата на компрометирана мазилка, увредени фуги и тухли и плесенясване.
 • Други проблеми със строителството или подръжката

При наличие на стабилна и качествена външна обивка на вашия дом гарантира, че подръжката му ще бъде много по лесна и безпроблемна.Минимизиране от направа на основен ремонт е само едно от предимствата.Намирайки някакъв проблем с изолацията на сградата,можете да намалите общите експлоатационни разходи, особено, ако става въпрос за отопление или охлаждане.
Качествената външна част на жилището го прави по удобно и здравословно за обитателите му.Като цяло информацията от инфрачервената инспекция може да даде много информация в какво състояние е изолацията, правилно ли е монтирана дограмата,има ли термомостове и др.

Ние от фирма Хидера ЕООД се ангажираме да ви предоставим най-добрата услуга за проверка на качеството на вашия дом чрез инфрачервена камера.

Адрес

гр. Пловдив  (без постоянен адрес поради спецификата на работа, обледвания се правят след предварителна уговорка на посочения от клиента адрес)

E-mail

hidera@abv.bg

Телефон

Работно време

Всеки ден от 10:00 до 21:00 часа