Откриване на скрити течове с термокамера в гр. Пловдив и региона

Течове от ВиК инсталации

Избирайки услугата откриване на течове от фирма Хидера ЕООД вие ще получите:

 

 • Обследване с професионална термокамера FLIR серия Т с ниво на чувствителност 0,05 градуса и висока резолюция

 • Проверка за влага с дълбочинно индуктивен влагомери TRAMEX сканирайки влага до 5см под повърхността

 • Проверка за изтичане на вода със свръх чувствителен електронен стетоскоп ALLSUN

 • Видео диагностика с ендоскоп

 • Тест на тръбите за права вода с манометър и създаване на допълнително налягане

 • Експерти са с доказан опит в областта на откриването на течове и притежаващ европейски сертификат по Термография 2 ниво.

 • Максимално обследване и консултиране съобразено с вашите изисквания

 • Ще ви предоставим обработени и анализирани със специализиран софтуер термограми и доклад за извършената работа на проблемните зони.

Имате скрит теч?

Обадете ни се да разрешим вашия проблем

Резултатите и ползите от термографската диагностика за откриване на течове ще ти помогнат за:

 • Локализиране точното място на теча

 • Модерен безконтактен и безразрушителен метод 

 • Отстраняване на теча/течовете без излишно къртене

 • Спестяване на време и пари

 • Възможни причини за възникването на теча

 • Бързото извършване на диагностика на големи площи

скрит теч от гайката на смесителя
откриване на теч от кранчето на топлата вода

Предимства на откриване на течове с термокамера?

Едно от основните предимства на термографията за откриване на течове е, че можете да видите неща които с невъоръжено око не се виждат, като например:

- Теч на права вода зад плочките или стената.

- Течове от сифони при които водата се стича под повърхността и няма как да бъде забелязана без помощта на термокамера.

- Нарушена фугировка, фуги които на пръв поглед изглежда добре, но чрез термокамера се вижда водата която се задържа в тях и стича и задържа под или зад плочките.

- Течове от открити тераси, най честата причина е нарушена фугировка, пробити или дефектни сифони, не добре положена хидроизолация или стичане на вода по фасадата.

- Течове от плоски покриви, при тях причините са основно от нарушена хидроизолация или не добре поставена воронка за оттичане на водата, с термокамера може да се види къде има задържана вода под хидроизолацията и да се проследи от къде идва.

 

Откриване на течове в бани

Откриване на течове между съседи

Откриване на течове от водопровод

Откриване на течове от фуги в бани и тераси

Откриване на течове от обратни води / канализации

Откриване на течове от открити тераси

Откриване на течове от плоски покриви и покривни пространства.

Защо откриване на течове с термокамера?

 • Локализиране точното място на теча

 • Модерен безконтактен и безразрушителен метод 

 • Отстраняване на теча/течовете без излишно къртене

 • Спестяване на време и пари

 • Възможни причини за възникването на теча

Течове от вода

Откриване на скрити течове с термокамера в гр.Пловдив и региона с професионална термокамера FLIR и влагомери TRAMEX

Термокамерата служи за виждане и измерване на топлинната енергия, излъчвана от повърхностите на обектите, тя може да открие проблемни зони, които не могат да се видят с просто око, откривайки скрити течове на вода.

Скритите течове са били винаги загадка и страшилище за потърпевшите. Тече вода, образува се мухъл или пада мазилка и замазка от образувалата се влага, а не се вижда причината.А ако съседите ви обвиняват, че ги наводнявате, а вие не виждате причината и следи от теч при вас става доста неприятно.

Чрез новите професионални термо камери които имат много високо ниво на термочуствителност до 0,03 градуса заедно и със съпътстващите ги спомагателни устройства като дълбочинен влагомер за инертни материали който сканира влага под повърхността, вибрационнен стетоскоп за преслушване на мястото на течовете, тестери за налягане и други, вече не е толкова трудно откриването на скрития теч. Без значение дали теча е при вас или съседа ви обвинява, че го наводнявате  е възможно откриването на скритият теч без необходимост от къртене и разбиване на цялата баня, тераса, покрив или друго помещение от където е изтичането. С помощта на термографията ние можем да открием и локализираме теча с точност до сантиметри, което в някой случаи е достатъчно да спести стотици и понякога хиляди левове за ремонт.

Ние предлагаме откриване на скрити течове по най новите и модерни технологии без къртене и разбиване на плочки и замазки. Ние виждаме влагата и пътя на водата, което за обикновено око е невъзможно.

Понякога остава впечатлението, че скрития теч от вода е зад видимия резултат (мокрото петно). При разкъртване на мястото се оказва, че дори може да няма тръби и нищо друго освен тухли и вар.

Откриваме скрити течове от съседи, от общи части, от покриви, от мазета, течове в асансьорни шахти, теч от фуги, теч от канал, теч от тръби и водопровод, скрит теч от балкони и тераси, течове между два, три и повече апартаменти и течове от мивки, шахти и улуци. Откриваме увредена и остаряла неефективна хидроизолация.

Обадете се за безплатна консултация

Оставете вашите грижи на нас

Примери на извършени термографски диагностики за откриване на течове на наши клиенти

Откриване на течове на студена вода от основата на смесителя

Скрит теч от холендровата гайка на студената вода.

Теч на топла вода от основата на спирателния кран

Теч на топла вода в основата на спирателния кран.

Теч зад пловките на студена вода

Скрит теч зад плочките от тръбата за студена вода

Теч от фуги

Теч от фуги, вижда се пропиване на вода под плочките на душ кабината. В резултат тавана на помещението от долу са се образували мокри петна.

Влага по стената

Теч по стената от запушена отводнителна тръба на климатика

Теч на вода

Скрит теч който започва зад шкафчето в банята от спукана тръба

Теч от банята на горния етаж

Теч от банята на горния етаж, водата е наводнила окачения таван и стената. При оглед на помещението отгоре се установи скрит теч от тръбата за права вода на мивката.

теч от фуги

На снимката виждате повишена температура на фугите на плочките от наличие на влага в тях, от преминаващата вода между фугите се наводнява помещението което се намира отдолу.

Теч от воронката на плосък покрив

Теч по външната страна на тръбата от воронката на плосък покрив.

теч от открита тераса

Обилен теч от открита тераса която наводнява жилището под нея. На снимката виждате и течове по фасадата от неправилно поставена козирка на парапета.

Теч от плосък покрив

Теч от отводнителния сифон на плосък покрив

Теч от сифон

Скрит теч от сифон в баня.

Какво представлява термографията:

Основна характеристика на термографията е използването на инфрачервеното излъчване на обектите. Всички обекти при температура над абсолютната нула излъчват топлина под формата на енергия. Инфрачервеното лъчение е част от електромагнитния спектър (от 0,4мм до 1мм). Като част от електромагнитния спектър, инфрачервеното излъчване притежава характеристиките на електромагнитните вълни.

Термографията, чрез съответната апаратура(термокамера) улавя инфрачервеното излъчване на обектите и го визуализира с помощта на изображения наречени термограми. Термограмите са създадени изображения при които за определена стойност на температурата се задава определен цвят. Поради тази причина, термограмите са изкуствено създадени изображения, те не са като фотографските изображения. Следователно по термограмите се наблюдава разпределението на температурните полета по повърхността на обектите. Познавайки механизмите на разпространение на топлината, може да се направят изводи за състоянието на контролираното изделие или обект.

Термографска диагностика

откриване на течове

Термокамерата е отличен инструмент за откриване на течове зад стени или подове, там където водата е променила температурата на повърхността. На тези места е много трудно да откриете теча сами и колкото по-дълго отлагате отстраняването на теча толкова повече щети може да причини той. Чрез термокамерата може да се наблюдават различните температурни модели на обстановката, за да се види дали има температурна разлика между обектите, която е неестествена за средата. Водата която се е събрала в дадена област обикновено се забелязва лесно, тъй като нейната температура е различна от тази на нещата около нея и тази зона ще се покаже като тъмносиньо или лилаво на екрана на камерата в зависимост от режима на който е настроена. Има толкова много неща,които трябва да се вземат в предвид когато се гледат различните цветове на екрана,така че е важно само квалифициран термограф да го прави за да се избягват грешки и погрешни заключение. Топлинното изображение за откриване на течове е често използван начин,тъй като не изисква оглед на тръбите отвътре и не изисква разрушителни действия(не случайно е наречен безрарушителен метод). Това не означава, че в определени ситуации не може да се наложи тези две неща,но обикновено това е чудесна отправна точка да се насочи към проблема. Термичните изображение за откриване на течове от вода е нещо което използваме за да ни помогне за откриването на теча по много по лесен начин. Инфрачервената камера не може да вижда вода, но може да види температурата на обектите и това да стесни мястото на което може да се намира теча.

Течове, влага и в последствие мухъл може да се появят от голяма температурна разлика, повишена влажност и не добре проветрено помещение или зона, чрез термокамера може да се наблюдават всички тези зони в реално време и да се посочи от къде идва проблема.

Преди време е било много трудно да се намери източника на изтичане на вода,тъй като е трябвало да се гадае от къде е изтичането и да се търси чрез разрушаване на местата, където евентуално е проблема. Сега има много по-специализирана и съвременна технология за откриване на течове с термокамера,която позволява откриването на течовете много по лесно от всякога. Причината,поради която е толкова трудно да се намери източника на теча е, че когато има изтичане на вода тя може да се появи на места далеч от мястото на източника, защото водата избира най малкото съпротивление. Например, когато забележете вода на  дадено място това не означава, че това е първоизточника. Вече има съвременна технология, която ние използваме, наречена инфрачервена диагностика за откриване на течове, която ни позволява да откриваме проблемните зони, много по лесно от всякога. Инфрачервената камера не може да види действителния теч,но може да открие източника му използвайки температурата,  която водата отделя и промяната на температурата на местата където я има. Работата на термокамерата е да илюстрира температурната разлика между обектите,тя не може да измери влага.

 

Обадете се и си запишете час за обследване:      0890431344

 

Адрес

гр. Пловдив  (без постоянен адрес поради спецификата на работа, обследвания се правят след предварителна уговорка на посочения от клиента адрес)

E-mail

hidera@abv.bg

Телефон

Работно време

Всеки ден от 10:00 до 21:00 часа